Jobba i Oslo

Information om arbetsmarknaden i Oslo

Flower

Hitta jobben före alla andra, med Twitter!

twitter-logoTwitter är en s.k. microbloggtjänst. Med detta menas att du endast kan posta inlägg på 140 tecken. Det finns ett flertal tjänster inom detta område men Twitter är den mest populära.

Vad är nytta med detta kan man undra? Jo, i och med att du registrerar ett Twitter-konto ges du möjligheten att följa andra personer som ”twittrar” / skriver. Detta betyder att du själv kan välja intressanta personer eller företag som skriver om sådant som intresserar dig.

Många norska bemmaningsföretag twittrar flera gånger per dag om nya jobb som publiceras på deras hemsida. Om du följer ett flertal av dessa företag kommer du snart märka att du får väldigt snabb och löpande info om nya jobberbjudanden.

Bemmaningsföretag som twittrar:

Boende:

Transport och kommunikation:

Allmän information om Oslo:

Om det känns ovant och svårt att använda Twitter kan du lämna en kommentar så ska vi försöka hjälpa till så gott vi kan :)

Glöm inte att följa oss också, antingen via länk till höger (”Follow us”) eller genom att klicka här.

Tags: , ,

 • http://www.lanjas.blogg.se LANJA -

  Hej, undrar om Norge har nån motsvarighet till svenska arbetsförmedlingen? Sökt en del jobb i Norge men bara fått svar ifrån 2..

  • Pelle

   Hej!
   Norges motsvarighet till den svenska arbetsförmedligen heter NAV men jag rekommenderar dig att gå till alla bemmaningsföretag först. Brukar ge bättre resultat.

   Nu vet jag inte om du bor i Sverige, men isf kan det löna sig att åka över några dagar och försöka få introduktionsintervjuer hos adecco, manpower, toptemp, xtra, osv. Just för att de ska lära känna dig och du ska få en egen handläggare :)

   Hör av dig om du har några fler funderingar! :)