Jobba i Oslo

Information om arbetsmarknaden i Oslo

Flower

Intervju #4 – Jessica Larsson

Namn: Jessica Larsson
Ålder: Född 86
Utbildning: Naturvetenskapliga programmet
Jobbar som: Kundekonsulent (vilket inte riktigt stämmer)
Bor (stadsdel): Sinsen
Lön efter skatt: Ok :)

Varför bestämde du dig för att flytta till Oslo?
Jobbade som timvikarie hemma i Sverige och hade arbetstimmar motsvarande halvtid, inom vården blir inte det en förmögenhet i månaden direkt. Och eftersom att jobbsituationen såg ut som den gjorde där jag kommer ifrån började jag och sambon fundera mer och mer på landet i väst. När en kompis till honom flyttade dit så flyttade även vi några månader senare.

Hur länge har du bott i Oslo?
2 år nu i januari faktiskt, 1 år var planen från början.

Hur länge planerar du att stanna?
Vi blir nog här ett bra tag till, hoppas på att kunna köpa lägenhet om inte alltför lång tid.

Hur trivs du i Oslo?
Det har varit lite upp och ner, men för det mesta trivs jag bra. Vissa saker som har med min fritidssysselsättning är dock betydligt krånligare i detta land än i Sverige.

Vad tycker du om norrmän och det norska språket?
Norrmän är överlag väldigt trevliga och hjälpsamma, dock värdelösa på att köra bil. Att det finns blinkers på bilen verkar vara något helt okänt för många norrmän. Språket är inte så annorlunda mot svenskan och jag tycker att man snabbt lär sig det.

Utövar du några fritidsaktiviteter?
Jag tränar agility med mina hundar och är ”stöttemedlem” i Sats. Sambon och jag tyckte det var en bra idé att skaffa medlemskap i somras, vi har varit där 1 gång…

Är du nöjd med ditt jobb och din lön?
Jag trivs väldigt bra, lite mer i lön är väl aldrig fel ;-)

Vart i Sverige kommer du från?
Sundsvall.

Längtar du tillbaka till Sverige?
Lite nu och då, det jag saknar är en del mat som inte finns här och att det är billigare i Sverige. Sen saknar jag familjen som är ca 60 mil bort, men som tur är går det ju att hälsa på varandra :)

Några tips till andra som planerar att flytta till Oslo?
Försök söka boende innan ni flyttar hit, boendefrågan är inte alltid det enklaste och speciellt inte om man har husdjur (katt/hund) som skall med. Besök även skatteetaten på en gång för att skaffa norskt personnummer så att du kan öppna norskt bankkonto och få din lön utbetald.

Något du vill tillägga?
Välkommen hit!

Tags: