Jobba i Oslo

Information om arbetsmarknaden i Oslo

Flower

Resa till och från Oslo

På begäran kommer här lite info om hur man lättast reser till och från Oslo samt länkar till de vanligaste resebolagen.

Med bil
Har du/ni möjlighet att åka bil till Oslo är detta såklart smidigast, iaf om ni planerar att köpa med er matvaror och dyl. från Sverige. Det kan därimot vara svårt att hitta någon bra parkering i centrala Oslo så räkna med att ni får leta en stund eller ställa bilen en bra bit utanför centrum. Alternativt betala hutlösa summor i parkeringshus.

Med buss
Om man ser till resor mellan Oslo – Stockholm så varierar priset en aning beroende på dag och bolag. En enkelbiljett hos Swebus Express kostar mellan 279 sek och 500 sek. Samma resa hos GoByBus kostar mellan 270 sek och 369 sek. Båda bussbolagen har andra priser för barn och ungdom, se respektive sida för mer information och aktuella priser.

På de flesta bussar brukar det även finnas åtkomst till trådlöst internet (wlan).

Att åka buss är ofta det billigaste alternativet men samtidigt det mest okomfortabla. Trångt, varmt och tar onödigt lång tid. Men man sparar pengar! :)

Med flyg
Inte helt oväntat är flyg det snabbaste och skönaste sättet att ta sig till och från Oslo, långt ifrån det billigaste dock. En enkelresa Oslo – Stockholm kostar hos Norwegian mellan 493 sek och 1.432 sek, beroende på avresedag. Samma resa med SAS kostar runt 900 sek och 2.700 sek.

Kort och gott: känner man att man har råd och vill lyxa till det lite så rekommenderas flyg. Restiden beräknas till ungefär 55 min med direktflyg mellan Oslo och Stockholm.

Med tåg
Att resa med tåg är nog det vanligaste transportmedlet för oss som bor här. Det är smidigt, går relativt snabbt och kostar inte multum. En biljett till Stockholm från Oslo kostar mellan 400 sek och 900 sek. Se SJ för aktuella priser!

På en del tåg finns det även trådlöst internet (wlan).

Sammanfattning
Resa billigt? Ta bussen!
Resa ganska billigt men fortfarande ganska skönt? Ta tåget!
Resa skönt och snabbt men dyrt? Ta flyget!
Resa i egen takt och ta med massa grejor? Ta bilen!

Tags: , , ,

  • jacob

    Ryanair flyger för max 500kr från skavsta, finns mycket biljeter för under 100kr

  • Pelle

    Hej Jacob!
    Tack för infon, det hade jag helt missat :)

    Ser dock endast ut som du endast kan flyga till Rygge flygplats som ligger ca 2mil längre bort från Oslo än Gardemoen. Ska dock gå fint att ta ett närtåg (NSB) mellan Moss Lufthavn (Rygge) och Oslo! Helt klart ett vettigt alternativ om man vill spara en slant :)