Jobbaioslo.se

Allt för din Jobbansökan

När du väl har hittat ett eller flera arbeten i Oslo med omnejd som du är intresserad av att söka, behövs också en jobbansökan i form av ett CV och personligt brev. Här kommer du få hjälp med att formulera ett bra CV och personligt brev!

Så skriver du ett bra CV

Se några av våra tips på hur du kan formulera ett bra CV här!

Profil

Börja med en kort beskrivning av dig själv. Första steget är att ge arbetsgivaren en tydlig bild av din målsättning och vad det är du vill åstadkomma inom företaget.

Arbetslivserfarenhet / utbildning

Steg två är att skriva vad du har haft för arbeten tidigare i livet. Du kan välja att ha det i kronologisk ordning, likt en tidslinje med det senaste överst i listan på tidigare arbeten, eller också kan du välja att gruppera dina kunskaper och erfarenheter.

Meriter

Något som är bra att tillägga på ditt CV är dina övriga meriter. Exempelvis om du talar flera språk, har körkort eller några specifika kunskaper som är relevanta för jobbet du söker.

Lär dig skriva ett bra personligt brev

Utöver ett välfyllt och intressant CV ska du naturligtvis också skriva ihop ett personligt brev för jobbet du söker. Se våra tips för hur du kan skriva ett personligt brev nedan!

Inledning

Det här är den viktigaste delen av ditt personliga brev. Det gäller att fånga arbetsgivarens intresse tidigt för att de ska vilja fortsätta läsa om dig. Börja med det absolut viktigaste i din inledning av det personliga brevet!

Förklaring

Du går sedan raskt vidare till att svara på den enkla frågan om varför just du söker dig till det här företaget. Vad var det du fastnade för i jobbannonsen?

Var egoist!

Beskriv också kortfattat vad just du kan bidra med på arbetsplatsen. Ta med exempel på vad du har åstadkommit i arbetslivet tidigare och koppla ihop det med jobb du söker.

Ambitioner

Många företag uppskattar att den sökande inser vikten av ett långsiktigt arbete, nämn gärna vad du själv har för framtida ambitioner inom företaget.